Hernieuwbare energie in de huidige maatschappij, wat is er aan het veranderen en waarom is het zo belangrijk?

Hernieuwbare energie is een prachtig goed in de huidige maatschappij, die zich helaas schuldig kan maken aan overconsumptie en verspilling. Het is een innovatieve methode om energie te produceren zonder verbranding van fossiele brandstoffen waarvan de uitstoot het milieu vervuilt. Het is energie die wordt geleverd door een hulpbron die zichzelf op natuurlijke wijze aanvult binnen een menselijke tijdspanne.

  • Er zijn verschillende soorten hernieuwbare energie, waaronder planten, wind, regen, zon, getijden en meer. Maar als het gaat om het geavanceerde gebruik van hernieuwbare energie voor thuis of op kantoor, zijn zonne-energie, geothermische energie, windenergie en waterkracht de vier meest voorkomende bronnen. Lees verder om te leren over deze categorie├źn van hernieuwbare energie en hoe ze thuis kunnen worden toegepast.

Windenergie

Onze sfeer is krachtig wervelend en kolkend boven ons, dus het is geen verrassing dat we geïnteresseerd zijn om te leren hoe we die energie voor onszelf kunnen gebruiken! Windenergie is buitengewoon omdat het een overvloedige hoeveelheid kracht met zich meebrengt, kracht die gebruikt kan worden om onze huizen en kantoren van stroom te voorzien.

Het instrument dat gebruikt wordt om de wind in te zetten wordt een windturbine genoemd. Windturbines en zijn meestal wit en staan hoog met grote gedefinieerde wieken. Ze wekken kracht op als hun snelle wieken in de wind draaien. De draaiende wieken sturen kracht naar een generator, die vervolgens elektriciteit opwekt voor een woning.

Hydro-elektrische energie

Hydro-elektrische energie werkt op een zeer vergelijkbare manier als windenergie, minus de wind. In plaats daarvan gebruikt het de kracht van bewegend water om energie te produceren en te benutten. Om gebruik te maken van waterkracht moet je toegang hebben tot een stromende waterbron. Idealiter zou dit een dam of rivier zijn, maar het kan ook in andere vormen komen. Je moet ook toestemming hebben van de lokale autoriteiten om hydro-elektrische hernieuwbare energie te installeren, zoals een micro-waterkrachtsysteem.

Geothermische energie

Hoewel het een ongewone bron van hernieuwbare energie is, kan geothermische energie nog steeds worden benut en gebruikt om energie voor het huis te produceren. Het maakt gebruik van de interne warmte van de ondergrond, die interessant genoeg het hele jaar door op een constante 50 tot 55 graden Fahrenheit blijft.

  • Een geothermische warmtepomp is het apparaat dat wordt gebruikt om de interne aardwarmte te benutten als middel om een woning te verwarmen en te koelen. Het circuleert vloeistof op een lusvormige manier, door een systeem van ondergrondse leidingen, dan naar de warmtewisselaar van het huis waar de warmte wordt verwijderd uit de vloeistof en gebruikt om de binnenkant te verwarmen (of te koelen). Dit proces wordt eenvoudigweg omgedraaid voor de koeling.