Iedereen kijkt natuurlijk televisie, maar waarom doen we dat eigenlijk zo graag en wat voor televisies zijn er allemaal?

We houden allemaal van televisie. Stel je het leven voor zonder je favoriete soap of zeg het nieuws.  Televisie is niet alleen een medium voor vermaak, maar versterkt ook de kennis van de kijkers op het gebied van onderwijs, cultuur, reizen, weer, nieuws, sport, landbouw, thuiswinkelproducten en diverse andere onderwerpen.

Televisie kijken is natuurlijk erg veranderd door de jaren heen

Aangezien televisie een onvermijdelijk onderdeel van het dagelijkse leven vormt, omdat elk huishouden meestal een televisietoestel heeft, is er geen twijfel over mogelijk dat mensen veel tijd besteden aan het kijken naar televisie.

De televisie heeft een lange weg afgelegd van zwart-wit naar de nieuwste LCD’s en plasma’s die tegenwoordig beschikbaar zijn en met nieuwe technologie die ze slanker, lichter en met een veel betere beeldkwaliteit maakt.

Er zijn verschillende soorten televisies.

Buistelevisies: Het beeldapparaat is een kathodestraalbuis, wat een gespecialiseerde vacuümbuis is. Afgezien van de wetenschap zijn er CRT’s in alle soorten en maten tot ongeveer 40 inch. Ze hebben een goed beeld vanuit alle hoeken, het beste zwarte niveau, en zijn beduidend lager in prijs dan andere TV’s. Ondanks hun grote en zware bouw, zijn buis-tv’s langdurig en geprezen voor het behoud van een goed beeld gedurende de gehele levensduur, die tientallen jaren kan zijn.

Digitaal licht: Digital Light Processing is uitgevonden in 1987 door Texas Instruments. Het is vernoemd naar de mogelijkheid om licht digitaal te verwerken met behulp van een optische halfgeleider die een Digital Micro mirror Device of DMD chip wordt genoemd. De DMD-chip bestaat uit meer dan een miljoen spiegels.

LCD: Of het nu gaat om platte beeldschermen of doorzichtprojecties, er zijn veel keuzes op de markt voor LCD- of Liquid Crystal Display-televisies. Flat panel displays zijn veruit de meest populaire LCD-televisie vanwege hun dunne, lichtgewicht constructie, wat handig is voor mensen die hun LCD willen gebruiken als een TV en computermonitor. LCD’s zijn niet gevoelig voor burn-in. LCD’s met een langzame reactietijd kunnen een spookachtig effect vertonen, terwijl andere LCD’s een schermdeur effect kunnen hebben. Daarom is het belangrijk om het LCD-scherm te zien voordat u het koopt om te zien of het scherm voldoet aan uw behoeften.

  • Plasma is het type televisie dat het meest wordt geassocieerd met hoogwaardige huiselektronica. Dit komt vooral omdat ze veel marketing krijgen die ons vertelt dat plasma het beste beeld heeft wat er voor geld te koop is. Alle plasmatelevisies zijn verkrijgbaar in een plat beeldscherm. De meeste hebben een afmeting van 40-49″.
  • Ze zijn concurrerend geprijsd ten opzichte van LCD flatpanel televisies, en hebben een prachtig beeld dat u in het midden van de actie plaatst. Plasma’s wegen meer dan lcd’s, maar er is niets dat extra steunen niet aankunnen. Ze zijn gevoelig voor inbranden, maar ondanks geruchten van het tegendeel kunnen de gassen die het beeld aandrijven niet worden bijgevuld. Hoewel ze te jong zijn om nauwkeurig te meten, zouden plasmatelevisies ergens tussen 10-20 jaar moeten meegaan.