Waarom Is Het Soms Een Slim Idee Om Te Beginnen Met Inboedelverzekeringen Vergelijken? Bekijk De Handige Tips!

Heeft u een verzekering voor uw huis, of het nu gaat om huiseigenaren of huurders? Heeft u een huurdersverzekering? Heeft u een bedrijfsverzekering?  Een ding is zeker inboedelverzekeringen vergelijken is een slim plan. Heeft u de laatste tijd uw verzekeringspolis gelezen? Weet u zeker dat u voor alles gedekt bent, niet alleen voor het gebouw (als u het bezit) maar ook voor de inboedelverzekering?

Sommige zaken zijn niet afgedekt door de inboedelverzekering

We hebben de laatste tijd een reeks tragedies gezien waaronder: overstromingen, tornado’s, orkanen, olielekken, vulkanen, vliegtuigcrashes in huizen, etc. Noem maar op, het kan gebeuren. Dingen kunnen gebeuren die zelfs onze wildste verbeelding te boven gaan. Je zou alles kunnen verliezen! Sommige dingen zijn niet vervangbaar, zoals familiefoto’s, familiestukken, antiek, zakelijke documenten, enz. Sommige dingen zijn wel vervangbaar, zolang je maar goed verzekerd bent.

Ben je wel goed verzekerd met een inboedelverzekering?

De grote vraag blijft. Bent u goed verzekerd met een inboedelverzekering? Haal uw verzekeringspolis tevoorschijn en lees deze. Er zijn waarschijnlijk veel mensen die hun polis niet kunnen vinden. Als dat zo is, neem dan direct of sneller contact op met uw verzekeringsagent en vraag een ander exemplaar aan. Controleer de polis voor enkele van de volgende vragen:

  • Wat is het terugvorderingspercentage van mijn persoonlijke of bedrijfseigendommen? Ben ik volledig gedekt? Welke zaken zijn gedekt?
  • Begint het geldbedrag van het herstel zelfs de werkelijke waarde van de gedekte goederen te dekken?
  • Zijn specifieke items in het huis gedekt, zoals antiek, juwelen, erfstukken? Moet u een speciale ruiter op uw polis krijgen?
  • Worden specifieke zaken in uw bedrijf gedekt, zoals computers en andere elektronische apparatuur. Moeten deze items worden gespecificeerd met kopieën van aankooporders?
  • Worden uw grote productiemachines in de loop der jaren afgeschreven of krijgt u volledige vervangingswaarde.
  • Krijgt u de volledige vervangingswaarde voor het gebouw, of wordt het gebaseerd op een afschrijvingspercentage?
  • Bent u gedekt door “overmacht”? Veel verzekeringen hebben niet automatisch een overstromingsverzekering of een brandverzekering. Deze moeten apart worden aangeschaft – vooral als u in gebieden woont die gevoelig zijn voor dit soort problemen.