Waarom is het zo belangrijk om goed te kijken naar alle verschillende leningen die op de markt verschijnen?

Niet iedereen kan zich een eigen huis of een eigen auto veroorloven. Er zijn veel mensen die als huurder in een huurwoning wonen. Veel mensen rijden in lease-auto’s. En een meerderheid van de mensen heeft een gefinancierde auto. Voor deze mensen wordt het dus moeilijk om een gewaarborgde lening bij een bank te krijgen, omdat ze niets als onderpand te geven hebben. Huurdersleningen zijn leningen die speciaal ontworpen zijn om zulke mensen te helpen. Deze leningen zijn bedoeld voor mensen die geen eigendom of auto hebben om als onderpand te geven.

Er hoeft geen onderpand aangeleverd te worden voor een huurlening

In feite is er geen behoefte aan onderpand bij het aanvragen van een huurlening. Deze leningen zijn in principe ongedekte leningen. De leners hebben dus geen activa nodig om als onderpand te geven voor het te lenen bedrag. Er zijn veel verschillen tussen een gewaarborgde en een ongewaarborgde lening. Bij een gewaarborgde lening worden veel controles uitgevoerd op de lener. Het verleden en de achtergrond van het krediet worden gecontroleerd en dit alles kan soms dagen of weken duren. Er wordt veel tijd besteed aan het papierwerk dat gepaard gaat met een lange termijn lening van een bank tegen gedekte voorwaarden.

Waarom is het zo belangrijk om goed naar alle leningen te kijken

Wanneer je dit vergelijkt met een huurlening, lijkt deze laatste een betere optie voor financiƫle behoeften op korte termijn. Er is geen behoefte aan onderpand in een huurlening. Er wordt geen krediet- of achtergrondcontrole uitgevoerd bij het verstrekken van een huurlening.

  • Het enige wat nodig is, is een bewijs van leeftijd, een werkende spaar- of betaalrekening en een bewijs van werkgelegenheid of een vast inkomen uit een bepaalde bron. Het papierwerk is beperkt en kan online worden ingediend. De verwerkingstijd is over het algemeen slechts een dag. Dus na goedkeuring wordt het geld direct op de door u opgegeven rekening gestort.