Waarom Is Het Zo Slim Om Op Tijd Te Kijken Naar Een Lening? Snel Geld Lenen Is Namelijk Helemaal Niet Lastig Meer!

Er zijn veel kleine ondernemers die hun onderneming zonder geld zijn begonnen. Een eigen bedrijf runnen is een aantrekkelijk vooruitzicht, maar het is een triest feit dat slechts een paar bedrijven de eerste jaren van de bedrijfsvoering doorkomen. Bekijk bijvoorbeeld alle mogelijkheden voor snel geld lenen in Nederland.

  • Op voorwaarde dat de eigenaar een uitgebreid businessplan ontwikkelt met een solide verwachte cashflow, zou de volgende stap het aantrekken van financiering zijn, hetzij door het aantrekken van investeerders, hetzij door het afsluiten van een banklening. Afhankelijk van het benodigde bedrag zijn er een paar financieringsopties beschikbaar voor startende bedrijven.

Zakelijke kredietkaarten

Het openen van een creditcardrekening is waarschijnlijk de gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot een werkkapitaal. Er zijn veel banken die een ongedekte creditcardrekening aanbieden met maximaal 20.000 dollar beschikbaar krediet. Alle grotere kredietbedragen zullen moeten worden beveiligd tegen het persoonlijk vermogen van de bestuurders.

  • Veel van deze kaarten worden geleverd met een bijbehorend beloningssysteem, dus het uitgeven en terugbetalen van een aanzienlijk bedrag per maand zal beloningspunten opleveren die nuttig kunnen blijken te zijn voor het reizen of het ruilen voor andere goederen.

Zakelijke leningen

Het aanvragen van een zakelijke lening bij een bank of een financiële tussenpersoon vereist dat de bedrijfseigenaar een goed ontwikkeld businessplan opstelt dat een vijfjarige cashflowprognose bevat. De bank beoordeelt de aanvraag en maakt een waardeoordeel of ze denken dat het bedrijf kan overleven en of de eigenaar heeft wat nodig is om het bedrijf te laten werken. De eigenaar kan niets anders doen dan hopen dat het bedrijfsidee werkt en de bankmanager ziet dat ook zo.

  • Normaal gesproken zal de bank zekerheid eisen van de lener – meestal het persoonlijk vermogen van de eigenaar. In veel gevallen zal de bank een “kredietverstrekkersconvenant” opstellen en de financiering van het bedrijf bewaken, waarbij zij ervoor zorgt dat het geleende bedrag nooit lager is dan een overeengekomen percentage van de bedrijfswaarde.

Financiële lease

Financiële lease indien vaak gebruikt voor de financiering van bedrijfskapitaalaankopen zoals computerapparatuur en auto’s. In dit geval koopt de financieringsmaatschappij de apparatuur namens de eigenaar en laat de eigenaar deze gebruiken tegen een overeengekomen maandelijkse vergoeding. Er zijn veel verschillende soorten lease-opties, dus het is het beste om de beschikbare opties te bespreken met leveranciers van hardware en apparatuur.