Waarom is kiezen voor vergelijken een slim idee? En wat kunnen we allemaal doen om kosten te besparen op dit gebied?

Het kan snel duidelijk worden dat een verzekeringsmaatschappij moeilijk te behandelen zal zijn voor een eiser of zijn advocaat. Een eerste indicator van deze moeilijkheid is de tijd die zij nodig hebben om te reageren op het eerste schadecontact te vergelijken.

Waarom het vergelijken van diensten op het internet zo ontzettend belangrijk is

Als ze snel tot een schikking leiden maar toch volledige toekomstige medische vrijlating vragen, is de verzekeringsmaatschappij waarschijnlijk te kwader trouw. Tegen de nominale waarde voor de eisers kan blijken dat hun belangen in het voordeel van de benadeelde zijn. Maar in werkelijkheid is dit vaak een teken dat de verzekerde een hoge verzekeringsdekking heeft. Het geeft ook aan dat men snel wil onderhandelen om de totale schade-uitkering zo veel mogelijk te beperken.

  • Slechte trouw kan ook duidelijk zijn als de verzekeringsmaatschappij de uitkeringen stopzet wanneer de eiser nog steeds bezig is te herstellen van zijn verwondingen, maar de maatschappij kan niet verantwoorden waarom de uitkeringen stopgezet zijn.
  • Het is nooit een goed idee voor slachtoffers van ongevallen om rechtstreeks met de verzekeringsmaatschappijen te onderhandelen. Dit is met name waar omdat er veel ‘bad faith’ trucs zijn die verzekeringsmaatschappijen gebruiken. Gevallen van lichamelijk letsel zijn vaak vrij complex en verzekeringsmaatschappijen zijn bedreven in het afbuigen van het foutenniveau dat aan hun verzekerde klant wordt toegewezen.

Waarom kan het slim zijn om te vergelijken als je naar verzekeraars zoekt?

Slachtoffers van ongevallen moeten altijd het perspectief, de begeleiding en de steun krijgen van een agressieve letselschadeadvocaat die ervaring heeft met kwade trouw verzekeringsclaims. Dit type advocaat kan het slachtoffer beschermen en een letselschadeclaim versterken met een rechtszaak te kwader trouw wanneer dit gerechtvaardigd is.

  • Het is het beste om een ervaren letselschadeadvocaat te hebben die zich in een vroeg stadium bezighoudt met een ongevalsschadeclaim, want alleen al het hebben van een advocaat die betrokken is, kan voorkomen dat er problemen ontstaan door kwade trouw.
  • Verzekeringsmaatschappijen weten wanneer slachtoffers van ongevallen het meest kwetsbaar zijn zonder vertegenwoordiging van een advocaat en hebben de neiging om negatieve tactieken uit te oefenen in de richting van de benadeelden, in plaats van tegen degenen met een advocaat.