Wat moet je nou wel of niet doen tijdens zakelijke energie vergelijken? Een aantal belangrijke dingen die je echt moet doornemen!

In tegenstelling tot huishoudelijke energie zijn de tarieven voor zakelijke energie op maat gemaakt en kunnen ze sterk variëren. Dit betekent dat het zeer belangrijk is om een grondige vergelijking te maken tussen de verschillende leveranciers in de markt. Het resultaat van dit proces is een kosteneffectief contract dat is afgestemd op uw energiestrategie.

Hier vindt u een lijst met zakelijke energievergelijkingsdoseringen en -doseringen, omdat u dagelijks voor de uitdaging staat om een effectief energiebeleid te implementeren, goedkoop energie zakelijk verkrijgen is tegenwoordig zeker mogelijk namelijk:

Wat moet je nou wel doen?

  • Shop around – een toenemend aantal energieleveranciers betekent meer concurrentie op de markt en meer mogelijkheden voor een brede zakelijke energievergelijking.
  • Krijg een uitsplitsing van de tarieven per eenheid gas en elektriciteit, evenals de vaste kosten (de vaste kosten voor het hebben van een energielevering). Vergeet niet dat een lager eenheidstarief kan worden gecompenseerd met een hoger vast tarief, en vice versa.
  • Zorg ervoor dat als u een contract voor bepaalde tijd krijgt, deze overeenkomst verwijst naar de hoeveelheid tijd waarvoor een overeenkomst is vastgelegd, in plaats van naar de vaste kosten van het energietarief.
  • Controleer of uw bedrijf in aanmerking komt voor vrijstelling van de Climate Change Levy (CCL).
  • Vergeet niet dat uw zakelijke energiebehoeften uniek zijn – geen twee bedrijven zijn hetzelfde, wat betekent dat u de zakelijke energie van geval tot geval moet vergelijken.

energie zakelijk

Wat moet je niet doen tijdens zakelijke energie vergelijken?

  • Wacht niet te laat op de markt voor een nieuwe zakelijke energieleverancier. U kunt 120 dagen voor het einde van uw huidige contract in een nieuw contract worden geplaatst, maar het kan tot 28 dagen duren om de wijziging te verwerken, dus laat het niet tot het laatste moment.
  • Wees niet bang om te onderhandelen – omdat de energietarieven voor bedrijven op maat gemaakt zijn, geeft dit u de mogelijkheid om te onderhandelen over lagere energieprijzen.
  • Val niet in de valkuil van het automatisch verlengen van uw bestaande contract, want dat voorkomt dat u overstapt en bespaart als uw contract afloopt.
  • Maak u geen zorgen over downtime – er mag geen onderbreking zijn van uw gas en elektriciteit wanneer u van leverancier verandert.
  • Haast u niet – als u eenmaal een contract hebt getekend, heeft u normaal gesproken geen ‘window period’ meer om het contract op te zeggen. U bent meestal opgesloten voor de volledige contractperiode als u eenmaal hebt getekend.

Probeer contact op te nemen met zakelijke energie experts

Het proces van winkelen voor zakelijke energieoffertes kan moeilijk en tijdrovend blijken te zijn voor reeds bestaande MKB-teams. Een snel telefoontje met een deskundige energiemakelaar kan niet alleen het zakelijke energievergelijkingsproces versnellen, maar ook helpen om te besparen op uw maandelijkse energierekeningen.